Üdvözlöm a kiállításunkon, válasszon a fenti képek közül.
Hőlégfúvó.
Ilyen ventilátoros, gőzfűtésű berendezéssel fűtöttek sok raktárat, csarnokot, ill. használták temperált levegőutánpótlásra is.
Asztali ventilátor Angliából.
Az 1950-es évekből származó, kimondottan gondos kivitelű és nagyon jó állapotú ventilátor több fordulatú és alternáló mozgású.
Mai szemmel is egy korszerű készülék, pedig több mint 50 éves. A hatásfoka jelentéktelen, de hatását valóban érezni lehet. A legnagyobb hátránya az, mint minden egyedi, asztali ventilátornak, hogy tartós használata, a féloldalas légáram miatt, komoly megfázásokat, esetleg karfájást, hátfájást stb. eredményezhet, nagy "előnye" viszont, hogy rendkívül olcsó.(volt)
Axiálventilátor.
Garázs szellőztetésre használt ventilátor, nem túl jó állapotban.
Szellő ventilátor 1968.
A helyiség légtechnika elődje, a nagyon egyszerű, nagyon műanyag fali ventilátor. Hatása jelentéktelen volt, de a tudat, hogy szellőztetve van a helyiség, nagyon sokat segített a közérzeten. Zajszintje is jelentős volt, tehát mindenképpen felhívta magára a figyelmet, azaz hogy működik.
Ventilátoros sapka 1992.
A játékszerszerű sapka alapjában véve igen praktikus és szellemes szerkezet. A sapka tetején lévő napcella által termelt áram, forgatja a picinyke ventilátort, ami a levegő megkavarásával hűti a fejet. Tökéletes a szabályozása is, mivel minél nagyobb a napsütés, annál jobban dolgozik a napelem, annál több áramot termel, annál jobban forog a ventilátor, ezért annál jobb a hűtés. A zajszintje is egészen alacsony, kifejezetten kellemes viselet.
Centrifugál ventilátor 1973.
A két ember magasságú ventilátor légpótlóként működött több mint 30 éven keresztül, megbízhatóan. Az Egri Fűtőmű rekonstrukciójának első ütemében építették be.

Jól látszik a befúvó ventilátor szívócsonkja, ember magasság felett.
Centrifugál ventilátor 1973.
A két ember magasságú ventilátor légpótlóként működött több mint 30 éven keresztül, megbízhatóan. Az Egri Fűtőmű rekonstrukciójának első ütemében építették be.